Letos byla skvělá dovolená v Bulharsku v hotelu, přímo u pláže

Letošní dovolenou jsme nějak extra neplánovali

Situace kolem covidu je stále v aktuálním dění a tak jsme byli smířeni s tím, že ji opět letos budeme trávit na chalupě. Postupně jsme ale zjišťovali, že se situace malinko lepší a tak všem milovníkům cestování svitla naděje, že se nakonec k moři všichni podívají.

V plánu bylo Bulharsko, a nabídnuta možnost ubytování v hotelu Luna Zlaté písky. Neváhali jsme i z toho důvodu, protože jsme cestovali poprvé s naši malou vnučkou.

Bulharsko nás vítalo s otevřenou náručí

Protože jsme navštívili Bulharsko poprvé, nevěděli jsme, zda se nám země bude líbit. Poprvé za těch několik let, co s manželem jezdíme k moři, jsme se nevydali po turistických značkách, abychom objevovali navštívenou zemi. Dovolenou jsme se kvůli vnučce rozhodli prolenošit u bazénů, moře a na sluníčku.

Zajímat by vás také mohlo: Tipy na nejlepší dovolenou letošní sezóny

Zlaté písky ukázaly svou tvář a my jsme byli nadšeni

Na destinaci Zlaté písky nemáme žádnou výtku. Počasí nám přálo po celou dobu pobytu, a co mě hodně překvapilo bylo Černé moře, které bylo krásně teplé, čisté a jeden den dokonce úplně klidné.

Žádná vlna, žádný vítr, jen pálivé slunce, horký písek a skřehotání racků. Bylo to zvláštní, nikdy jsme nic podobného nezažili a moře nám připadalo, jako ohromný velký rybník.

Ubytování v hotelu Luna

V Bulharsku jsou lidé milí a vstřícní.
Byli jsme ubytovaní v Hotelu Luna, který byl jen 50m od pláže, což nám vyhovovalo.

Hotel je několika patrový s možností výtahů a to dokonce i těch prosklených, které naší vnučce velmi líbili. Díky nim má každý návštěvník vestibul a recepci jako na dlani.

Pokoje byli útulné a čisté. My jsme měli pokoj s výhledem na moře a na venkovní bazén u hotelu. Koupelna také splnila vše, co měla. Problém nebyl ani s teplou vodou na osprchování.

Co nás také mile překvapilo, byl široký výběr jídelníčku

Od salátů přes přílohy až po masové pokrmy a dezerty. Ochutnali jsme vše, na co jsme měli chuť a musíme uznat, že Bulhaři jsou skvělí kuchaři. Snad jen jedinou chybičku to mělo. Jsem velký milovník kávy, a pokud bych si ji nevychutnala někde v restauraci jako presso, asi bych umřela steskem po kávě!

Okolí hotelu Luna

Zlaté písky jsou vyhledávaným turistickým letoviskem, které je přirovnáváno k chorvatskému Splitu nebo italskému letovisku Rimini.

Navíc jsou Zlaté písky jen 30 minut od letiště ve Varně, což je jejich velké plus. Co jsme třeba nevěděli je to, že letovisko se nachází na území stejnojmenného přírodního parku a bazény místních hotelů často využívají minerální prameny.

V okolí hotelu Luna je nespočet restaurací, stánků, obchodů a to nejen se suvenýry a o zábavu zde také není nouze. Zlaté písky mají až 4,5 km dlouhou pláž a své místo si tu najde i ten náročnější turista.

Chtěli bych Bulharsko navštívit ještě alespoň jednou, ale rádi bychom ho prozkoumali i z vnitrozemí.

Prohlédněte si nabídku hotelu Luna, my doporučujeme

Na lyže do českých hor

Kvalitní vybavení na kolo

Zážitky pro muže, ženy, adrenalinové nadšence..